Ahad, 9 Disember 2012

Tajuk Cerita : Pendidikan Moral KSSR Tahap 1

        Murid-murid sekalian, tibalah masa untuk mendengar cerita. Dalam video ini, terdapat dua buah cerita yang menarik untuk didengar. Satu bertajuk " Tempat Kediaman Yang Ceria", satu lagi bertajuk "Cintai Alam Seklitar". Setiap cerita memberi pengajaran yang berharga kepada kita. Jangan lupa tutupkan muzik blog saya sebelum mendengar cerita.


Pengajaran :

Murid-murid sekalian, adakah kalian mendapat pengajaran selepas menonton video ini? dan apakah pengajarannya? Sebenarnya, kita haruslah menghargai dunia kita dengan menjaga kebersihan. Janganlah kita membakar sampah, membuang sampah ke dalam sungai dan segala perbuatan yang tidak bertanggungjawab. Ini kerana tindakan yang tidak bertanggungajwab akan memusnahkan bumi atau dunia kita.

3 ulasan:

  1. Tahniah cikgu! Satu perkongsian ilmu yang sangat baik. Teruskan usaha murni cikgu ini agar ia dapat dikongsi dan bermanfaat kepada semua. Terima kasih cikgu.

    BalasPadam
  2. menarik. terima kasih kerana berkongsi ilmu.

    BalasPadam
  3. Cikgu-cikgu yang dihormati,terima kasih atas ulasan yang diberikan.Saya akan berusaha dengan lebih bersungguh-sungguh lagi untuk mengajar murid-murid saya.

    BalasPadam